Logo sk.decormyyhome.com

Ako umývať žalúzie

Ako umývať žalúzie
Ako umývať žalúzie

Video: Čistič vnitřních žaluzií 2024, Septembra

Video: Čistič vnitřních žaluzií 2024, Septembra
Anonim

Čistenie úzkych pásov vodorovných žalúzií je únavné a nepohodlné. Existuje však niekoľko spôsobov, ktoré túto prácu veľmi uľahčia.

Image

Budete potrebovať

  • vysávač

  • mokrá prachovka

  • froté rukavice

  • -chistyaschee prostriedky

Návod na použitie

1

Rolety môžete vyčistiť pomocou vysávača. Na tento účel použite dýzu určenú na čistenie čalúneného nábytku. Znížte sací výkon a vodorovne kefku, aby ste odstránili prach z prúžkov.

2

Raz mesačne, v teplej sezóne, keď umývate okná zvnútra, rolety navlhčite. Zložte koľajnice a vyčistite ich navlhčenou tkaninou smerom nadol. Pravda, v tomto prípade na mieste, kde je jedna doska na druhej, zostáva prach. Preto musíte utierať v opačnom smere (opatrne, aby nedošlo k poškodeniu). Takto čistíte žalúzie na oboch stranách.

3

Kuchynské rolety sa čistia ťažšie, pretože sa na nich hromadí mastné usadeniny. Takéto žalúzie sa musia utrieť jednu tyč za druhou pomocou čistiaceho prostriedku. A pre pohodlie môžete namiesto slučky použiť froté rukavice (môžete ju nahradiť starou froté špičkou), ale pohodlnejšie je nosiť ju cez gumovú rukavicu. Po ponorení do čistiaceho prostriedku si môžete na ruku položiť froté rukavice a dôkladne umyť špinu bez toho, aby ste poškodili pokožku rúk.

Venujte pozornosť

Lepšie je umývať kuchynské žalúzie pod sprchou, pretože mastné usadeniny sa nedajú odstrániť slabým prúdom vody a silné dosky môžu deformovať dosky.