Logo sk.decormyyhome.com

Ako odstrániť zápach po spálení

Ako odstrániť zápach po spálení
Ako odstrániť zápach po spálení

Video: Podívejte se, jak s práškem do pečiva odstranit nepříjemný zápach z pračky!| Perfektní 2024, Júl

Video: Podívejte se, jak s práškem do pečiva odstranit nepříjemný zápach z pračky!| Perfektní 2024, Júl
Anonim

Po požiari v miestnosti pláva nepríjemný zápach. Zbaviť sa toho je dosť ťažké a môže to chvíľu trvať. Okrem iného musíte okamžite začať s upratovaním bytu - zápach horenia sa rýchlo vstrebáva do okolitých objektov.

Image

Budete potrebovať

Kyselina octová, amoniak, plachty, uteráky, vonné sviečky, ozonizér.

Návod na použitie

1

Obnovte a vyčistite ventilačný systém. Toto je prvá vec, ktorú by ste mali urobiť v boji proti zápachu pálenia. Za týmto účelom otvorte všetky okná a dvere. Ak máte čističku vzduchu alebo klimatizáciu, urobte pravý opak - zavrite.

2

Zbavte sa všetkých vecí, ktoré sú poškodené ohňom a nedajú sa opraviť. Umyte zvyšné predmety a premiestnite ich na čerstvý vzduch.

3

Podlahu a všetky ostatné povrchy, ktoré sú predmetom mokrého čistenia, dôkladne vyčistite. Nalejte teplú čistú vodu do nádrže a pridajte kyselinu octovú alebo amoniak.

4

Horúce okná umyte špeciálnou tekutinou. Ak to nie je na dosah, použite slabý roztok amoniaku. Navlhčite čistú handričku z mikrovlákna a dôkladne umyte sklo. Utrite dosucha suchou handričkou.

5

Nalejte vodu do veľkého hrnca s malým množstvom stolového octu. Nádobu položte na sporák a tekutinu uveďte do varu. Keď sa vôňa šíri po miestnosti, vypnite teplo. Najlepšie je vykonať takýto postup v teplom počasí, aby vlhkosť na ulici bola nižšia ako v byte. Molekuly vody absorbujú zápach pálenia a zmiznú s ním.

6

Vlhké plachty alebo veľké uteráky čistou vodou, vyžmýkané a zavesené okolo bytu. Vlhká tkanina môže absorbovať nepríjemné pachy. Keď sú uteráky suché, opláchnite ich a opakujte postup od začiatku. Táto metóda je pomerne účinná a nevyžaduje veľa úsilia.

7

Ľahké vonné sviečky každú noc. Plameň postupne vyhorí horiace častice vo vzduchu, ktoré sú zdrojom nepríjemného zápachu. Používajte špeciálne žiarovky, ktoré chránia pred ohňom.

8

Použite ozonizátor. Zapnite zariadenie a nechajte miestnosť niekoľko hodín. Ak ste sa prvýkrát nemohli zbaviť nepríjemného zápachu pálenia, opakujte postup znova.

odstránenie zápachu