Logo sk.decormyyhome.com

Ako si vybrať membránový prací prostriedok

Ako si vybrať membránový prací prostriedok
Ako si vybrať membránový prací prostriedok

Obsah:

Video: Nejlepší prací vychytávky | MALL.cz 2024, Júl

Video: Nejlepší prací vychytávky | MALL.cz 2024, Júl
Anonim

Oblečenie z ich membránových tkanín je nevyhnutné pre športové a outdoorové aktivity, pretože nezmočí a nemá dýchacie vlastnosti. Ak chcete predĺžiť životnosť tohto špičkového a drahého odevu, musíte na jeho pranie použiť špeciálne čistiace prostriedky alebo mydlo.

Image

Membránové tkaniny vyžadujú jemnú starostlivosť. Neodporúča sa prať oblečenie z membrány bežnými práškami, pretože tieto detergenty upchávajú mikroskopické póry, v dôsledku čoho látka stráca svoje dýchacie vlastnosti. Odstraňovače škvŕn a produkty na báze chlóru tiež nie sú vhodné na umývanie membrány.

Aké sú najlepšie spôsoby prania oblečenia z membrány?

Ak chcete, aby vám váš obľúbený lyžiarsky odev alebo športová bunda slúžila niekoľko sezón, bez toho, aby ste stratili priedušné a vodeodolné vlastnosti, na pranie sa odporúča použiť tekuté čistiace prostriedky. Najlepším riešením sú gély a čistiace prostriedky určené na jemné pranie odevov z membránových tkanín.

Aby sa zabránilo poškodeniu pórov membrány, je lepšie prať odevy ručne v teplej vode, nemali by ste ich ani príliš dlho namočiť a stlačiť. Na odstránenie škvŕn sa odporúča použiť bežné mydlo na bielizeň, ktoré neobsahuje bieliace prísady. Ak je to potrebné, môže sa škvrna trieť mäkkou penovou špongiou alebo handrou.

Umyte membránu mydlom a vodou

Pracie mydlo a detské mydlo sú dobrou alternatívou k tekutým pracím prostriedkom určeným na pranie membránových tkanív. Mydlový roztok sa pripravuje v umývadle alebo v oblúku vhodného objemu. Mydlo musí byť nakrájané na malé kúsky alebo nastrúhané, potom zmiešané s horúcou vodou a počkajte, kým sa kúsky úplne nerozpustia. Po ochladení vody na teplotu 30 - 40 ° C môžete produkt začať umývať. Na 10 l roztoku stačí 50 g mydla. Ak je roztok príliš koncentrovaný, na odeve môžu zostať biele škvrny a škvrny. Oblečenie by ste nemali nechať v mydlovej vode dlhšie ako 15 - 20 minút, pretože z dôvodu dlhodobého namáčania sa látka uvoľní a stane sa matnou.