Logo sk.decormyyhome.com

Prášok, gél alebo tablety: čo používať pri praní odevov?

Prášok, gél alebo tablety: čo používať pri praní odevov?
Prášok, gél alebo tablety: čo používať pri praní odevov?

Video: Nejlepší prací vychytávky | MALL.cz 2024, Júl

Video: Nejlepší prací vychytávky | MALL.cz 2024, Júl
Anonim

Ak si vyberiete správny prášok do práčky, môžete z nej odstrániť škvrny, vrátane svetrov s pridanou vlnou, ako aj topánok alebo koberčekov. Pred tým, ako uprednostňujete konkrétnu značku, dôkladne si preštudujte zloženie výrobku a spôsob jeho použitia.

Image

Čistiaci prostriedok sa musí zvoliť veľmi starostlivo. Ak má vaša rodina alergie, použite špeciálne pripravené prášky. V extrémnych prípadoch umývajte dieťa alebo domáce mydlo. Nastrúhajte mydlo, namočte oblečenie do umývadla a potom použite cyklus v práčke: oplachovanie + odstreďovanie.

Ak je väčšina vecí zafarbená, výrobky obsahujúce bielidlo nebudú fungovať. Je ideálny pre jemné tkaniny, ako sú tyl, šifónové záclony. Oblečenie a prikrývky s vysokým obsahom vlny sa najlepšie prajú v špeciálnom cykle. Ak majú svetre alebo prikrývky zmiešané zloženie, môžu sa umyť iným odevom obyčajným práškom.

Väčšina pracích prostriedkov vykonáva svoju prácu dobre pri teplote 30 stupňov as cyklom nie dlhším ako hodina. Škvrny namažte mastnotou. Tieto veci môžete namočiť vopred a potom ich normálne umyte. Držte sa odporúčanej dávky uvedenej na obale, je to viac ako dosť.

Hlavnou nevýhodou prášku je jeho tekutosť. Keď zaspíte, vytvorí sa jemný prach, ktorý je zdrojom kontaktnej alergie. Nalejte prášok do odmerky, až potom ho vložte do priehradky na stroj. Nie každá práčka ju môže úplne vyprať zo zásobníka. Ak sa to stane s vaším zariadením, prášok buď vymeňte, alebo ho vopred rozpustite vo vode.

Gél je o niečo drahší, ale jeho účel je omnoho lepší. Môže sa tiež vypustiť odmerka a keď na dne fľaše zostane málo peňazí, pridajte vodu a zvyšok nalejte do prístroja!

Tablety sú o 25% drahšie ako gély. Nevhadzujte do práčky mokrými rukami: produkt sa bude predčasne topiť. Nemôžu sa však dávkovať, ak potrebujete umyť 1/2 náplne práčky. Na tieto účely použite iný nástroj.