Logo sk.decormyyhome.com

Ako čistiť semišové výrobky

Ako čistiť semišové výrobky
Ako čistiť semišové výrobky

Video: Jak vyčistit SEMIŠOVOU OBUV, běžně znečištěnou 2024, Júl

Video: Jak vyčistit SEMIŠOVOU OBUV, běžně znečištěnou 2024, Júl
Anonim

Výrobky vyrobené z prírodného semišu, velúru alebo nubuku vyzerajú zaujímavo a veľmi elegantne. Z týchto materiálov sú všité nielen vrchné odevy, topánky a tašky, ale aj hlavná časť šatníka - košele, nohavice, sukne a šaty.

Image

Povrch vlasu vyžaduje jemné čistenie, ak je predmet veľmi špinavý, potom je lepšie ho vyčistiť suchým spôsobom. V iných prípadoch to zvládnete sami.

1. Tmavé škvrny na rukávoch a leme semišovej srsti alebo ovčej koži sa odstránia zmesou sódy a amoniaku. Ak chcete značku zmizli, stačí ich utrieť handrou navlhčenou touto kompozíciou.

2. Odstráňte z obojku, rukávov a vreciek semišovej bundy, bundy alebo kabátu škvrny alebo lesk z vody, pogumovaný materiál alebo hrubú špongiu.

3. Lesklý semiš na záhyboch je osviežený jemnozrnným brúsnym papierom.

4. Soľné časti semišového odevu sa ošetrujú zriedeným amoniakom: šálka amoniaku vyžaduje ¾ šálky vody. Potom sa tieto miesta otrú okysleným roztokom, pre ktorý sa 1 lyžička rozpustí v 1 litri vody. ocotová esencia.

5. Ak sa výrobok čistí teplým mliekom a sódou, vráti sa do pôvodnej podoby. Na tento účel bude potrebná 1 lyžička 1 lyžička. alkálie.

6. Hnedý semiš alebo velúr by sa mal dobre čistiť štetcom navlhčeným kávou. Po zaschnutí produktu „prechádzajú“ suché štetiny, aby sa odstránili zvyšky kávy.

7. Klobúky alebo topánky vyrobené zo semišu sa dobre čistia jemnou stolovou soľou.

Umývať sa dá iba umelý semiš. A potom - neumývajte ho, ale dôkladne ho umyte teplým roztokom mydla alebo prášku, roztierajte ho na stôl alebo ho zaveste na vešiak. Po vyčistení odev dobre opláchnite, jemne ich vyžmýkajte (ale nekrútte ho!) A osušte ho na svojich pleciach pri izbovej teplote. Aby sa na spodnej časti výrobku neobjavili škvrny, je pravidelne vymývaný uterákom.

Umelé semiš možno tiež starostlivo vyčistiť mäkkou kefou s neutrálnym čistiacim prostriedkom, potom sa zvyšné mydlo alebo prášok odstráni vlhkou handrou, namočí sa do suchej utierky a zavesí sa na vešiak.

Na čistenie semišu doma by ste v žiadnom prípade nemali používať odstraňovače škvŕn, pretože obsahujú chemikálie, ktoré túto vec natrvalo zničia.